Doom Eternal забавен до март догодина

От
В. Рашковски
на
11/10/2019

id Software обявиха, че Doom Eternal — продължението на Doom reboot-а от 2016 — няма да излезе на доскоро обявената дата, 22 ноември.


“За да сме сигурни, че ви даваме най-доброто преживяване — и за да може Doom Eternal да достигне стандартите ни за скорост и полирано изживяване — решихме да преместим дебютната дата няколко месеца напред, а именно — 20 март 2020,” гласи изявлението.


“Знаем, че много фенове ще бъдат разочаровани от това забавяне, но сме уверени, че Doom Eternal ще донесе изживяване, което си заслужава чакането.”


id смушкаха и няколко допълнителни уговорки околко забавянето. Като за начало, Invasion режимът — който позволява на играчите да влязат в чужда игра под кожата на демон — ще бъде добавен в последствие като безплатен ъпдейт след излизането на базовата игра.


Портът на Doom Eternal за Nintendo Switch, който по първоначален график трябваше да излезе едновременно с PC, PS4 и Xbox One версиите, вече е плануван за ‘по-късна, необявена дата’.


За капак id Software обявиха, че Doom 64 — който уж беше потвърден на скорошна Nintendo Direct конференция за 22 ноември — ще бъде бонус при предварителната поръчка на Doom Eternal за всички платформи, и ще излезе едновременно с новата игра на 20 март 2020.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!