Dragon Age 4 с тийзър

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Все по-настойчивите намеци на BioWare за нова Dragon Age игра достигнаха критичната си точка по време на The Game Awards снощи, когато компанията пусна първия “тийзър” трейлър за бъдещото фентъзи RPG. Понеже не благоволиха да му дадат име, ще го нарека условно Dragon Age 4. Ако Dragon Age: Inquisition не ви е прясна в главите (прощавам ви, минаха 4 години) и не можете да познаете гласът зад кадър - е, това е Солас, любимият ми яйцеглав мистериозник от предното заглавие.


“Макар че няма да споделим каквито и да е детайли засега, мога да потвърдя, че сме изградили екип от Dragon Age ветерани - част от които са в компанията от годините на Jade Empire, и дори Baldur’s Gate,” споделя изпълнителният директор Марк Дара в придружилия анонса блог пост. “И макар моят фокус да е върху Anthem, останалата част от екипа работят здраво за да качат разказвачеството на BioWare на следващото ниво.”

Тази новина може само да ме радва, защото с всеки изминал трейлър Anthem ми прилича на силно закъснял Destiny клонинг. Прозяв. Не ме убивай, Боби.

“Да превърна играчите в герои на собствените им истории е мисията на живота ми още от Baldur’s Gate,” добавя креативният директор Матю Голдман. “През годините съм поемал много предизвикателства: да построя огромни, живи светове, да конструирам забавна групово-ориентирана бойна система и да илюстрирам фантастични истории. Днес, за мен е чест и голямо вълнение да продължа разказваческото наследство на BioWare, с неговите цветни персонажи, романтика и епични решения в моя любим фентъзи франчайз.”

Последната засега игра от поредицата - Dragon Age: Inquisition - беше посрещната добре, но бе засенчена от моменталната класика The Witcher 3. Горният тийзър не крие, че новият проект е в много ранен етап на разработка, и вероятно ще чакаме поне колкото франчайза предполага. Демек цяла ера. Dragon Age? Драконова Ера? Сеште’се? ...Все не ми се получават тъпите шеги.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!