Поредицата Walking Dead игри завърши

От
В. Рашковски
на
26/3/2019

След като оцеля краха на родното си студио, Telltale Games, и (подходящо за франчайза) се вдигна от гроба в друго студио, The Walking Dead: The Final Season пусна четвъртия си и финален епизод. Това е и завършекът на сагата на Clementine, и краят на най-дългата виртуална книга-игра в досегашната история на гейминга. The Walking Dead, поне засега, достигна заслужения си завършек.


Студиото Skybound, натоварено с нелеката задача да приключат поредицата, пуснаха следната анотация:


“Време е за края. След години битки за оцеляване, Clementine вече е лидер на общност от изгубени деца, и те разчитат на нея да ги отведе у дома. След огнения хаос на последната им мисия както живите, така и мъртвите стоят на пътя им. Може ли Clementine да бъде спасителката, от която се нуждаят? Историята ѝ достига своя драматична и сърцераздирателна кулминация във финалния епизод. Нощта е към своя край…”


Студената логика сочи, че е против духа на поредицата Clementine и компания да заживеят щастливо, така че вариантите са два — или временно затишие (до следващата голяма Walking Dead адвенчър поредица), или всички умират.


Целият The Walking Dead: The Final Season ще ви бръкне с 20 евро в Epic Games Store. Заместник-разработчиците Skybound Games сключиха сделка за ексклузивност с Epic, когато върнаха поредицата към живот, и тя вече не се предлага в Steam. Разбира се, ако сте я поръчали предварително, ще си я получите в доскорошното Valve-ско пазарище — но ако сте новодошъл, зомби епопеята е достъпна само на Епичния тезгях.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!