Оригиналният глас на Snake се завръща за 31 годишнина на Metal Gear Solid

David Hayter беше гласът зад знаковите Metal Gear Solid герои Solid Snake и Naked Snake, до (престъпно незаслуженото!) му заместване от холивудския Kiefer Sutherland в Metal Gear Solid V. По-обичаният Снейк глас обаче се завръща закратко в ролята в късо видео на режисьора Jordan Vogt-Roberts, посветено на 31 годишнина на Metal Gear поредицата.

 

Видеото беше пуснато като черешката на тортата от фанатично-фенски жестове от страна на Vogt-Roberts, пускани в продължение на месец в туитър (спойлер: един куп поръчкови, висококачествени концептуални илюстрации). Самото видео отдава респект на създателя на поредицата Hideo Kojima и вярвам, ще изтръгне сълза от всеки заклет фен. Макар във видеото Snake да е просто говорещо лице в култовия codec екран, той има дооооста да споделя относно състоянието на киното в момента - индустрия, която той обобщава с монолозите си от MGS като “Безкраен поток от прокси-филми, създадени от наемници и машини.”

За адаптация на Metal Gear Solid на големия екран се говори от повече от десетилетие, с първи слухове датиращи около 2006. Надеждата се възроди отново в 2014, когато Sony обявиха, че започват работа по “превода” на играта във филм, и наеха за целта именно Vogt-Roberts. Междувременно, режисьорът поддържаше ниво с работата си по Kong: Skull Island от ранната 2017 и грабващия окото игрален трейлър на Destiny 2 от миналото лято.

Ако търсите някаква конкретика за филма обаче, класическият Revolver Ocelot сегмент в края на видеото бързо ще ви тушира ентусиазма. По негови думи няма какво да се каже или разкрие за продукцията на този етап - ала някак не е възможно тези купища концепутални илюстрации да са поръчани за да си ги окачи Vogt-Roberts в спалнята, луд фен или не. Що се отнася до мен, най вече се радвам да чуя David Hayter в иконичната за него роля, особено предвид какво посредствено, “там-съм-за-парите” изпълнение предложи Kiefer Sutherland в MGSV.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!