Overwatch дебютира нова D.Va анимация, карта и... Лего

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Както добре знаете, сюжетът на Overwatch вселената ни се сервира на равни, анимирани порции - и поредното късометражно удоволствие от Blizzard видя бял свят днес. Новият сюжетен откъс е посветен на D.Va, корейската mecha пилот-суперзвезда.

 

Кръстена с издайническото “Падаща Звезда” (Shooting Star), анимацията дебютира на родна за героинята територия - Корейския Фен Фестивал. В близо осемте минути CGI надникваме зад блясъка и славата на D.Va, за да разберем какъв точно живот живее бившата еспорт шампионка и настояща спасителка на света в роботски костюм. D.Va е представена като лидер на елитен отряд mecha пилоти (с леко праволинейното име MEKA), които защитават града Busan от омническата заплаха.

Напук на хвалебствените новинарски емисии и лъскавите медийни изяви виждаме една различна D.Va, която не се свени да изцапа ръце в поправката на верния си mech. Омазана с чипс, евтин рамен и машинно масло, тя все не забелязва помощта на най-добрия си приятел (лъха на мощен friendzone, само вижте как кравешки я гледа, милият). Всичко, разбира се, се обръща с главата нагоре при нова и неочаквана Омник атака - а дали завършва с хепиенд, ще ви оставя да разберете сами!

Дори когато ни дават зрелищен екшън - а тук Blizzard не са пестили и сипват щедра порция дроиди за разпарчетосване - най-хубавите моменти в техните Overwatch късометражки идват от личния поглед върху героите. Искаше ми се филмчето да прекара малко повече време развивайки човека Хана, наместо да раздават правосъдие с персонажа D.Va, но нейсе. Стискам палци за бъдещ комикс или разказ.

 

Редом с анимацията, Blizzard също обявиха новата карта Busan - и за да е потапянето максимално, тя се развива в места видни от самия CGI! Директорът на Overwatch Jeff Kaplan (или Татко Джеф, както обичливо го нарича фенбазата) разказва, че MEKA базата е била създадена в тясно сътрудничество между аниматорите и гейм дизайнерите, което несъмнено е бил готин експеримент.

Ако обаче Overwatch в игрален и филмов вариант не ви стигат, Blizzard ви дават първи поглед към предстоящата си колаборация с LEGO в издайнически туит със силуети на познати герои, но в лего-вариант:

 

Съдейки по силуетите имаме Widowmaker, Reinhardt, Genji, Soldier: 76, Mercy и McCree, а липсата на знаковата за вселената Tracer ме учудва дооооста. Може би в следващи “разкрития” де (дано там е и Winston). Ако пък се разкрие и цял комплект по Overwatch вселената, ще сте свидетели на възраждането на страстта ми по LEGO (само дето този път ще трябва да си го купувам аз!)

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!