Overwatch дебютира нова D.Va анимация, карта и... Лего

 
Публикувана на
22/8/2018
Тъмен режим

Както добре знаете, сюжетът на Overwatch вселената ни се сервира на равни, анимирани порции - и поредното късометражно удоволствие от Blizzard видя бял свят днес. Новият сюжетен откъс е посветен на D.Va, корейската mecha пилот-суперзвезда.

 

Кръстена с издайническото “Падаща Звезда” (Shooting Star), анимацията дебютира на родна за героинята територия - Корейския Фен Фестивал. В близо осемте минути CGI надникваме зад блясъка и славата на D.Va, за да разберем какъв точно живот живее бившата еспорт шампионка и настояща спасителка на света в роботски костюм. D.Va е представена като лидер на елитен отряд mecha пилоти (с леко праволинейното име MEKA), които защитават града Busan от омническата заплаха.

Напук на хвалебствените новинарски емисии и лъскавите медийни изяви виждаме една различна D.Va, която не се свени да изцапа ръце в поправката на верния си mech. Омазана с чипс, евтин рамен и машинно масло, тя все не забелязва помощта на най-добрия си приятел (лъха на мощен friendzone, само вижте как кравешки я гледа, милият). Всичко, разбира се, се обръща с главата нагоре при нова и неочаквана Омник атака - а дали завършва с хепиенд, ще ви оставя да разберете сами!

Дори когато ни дават зрелищен екшън - а тук Blizzard не са пестили и сипват щедра порция дроиди за разпарчетосване - най-хубавите моменти в техните Overwatch късометражки идват от личния поглед върху героите. Искаше ми се филмчето да прекара малко повече време развивайки човека Хана, наместо да раздават правосъдие с персонажа D.Va, но нейсе. Стискам палци за бъдещ комикс или разказ.

 

Редом с анимацията, Blizzard също обявиха новата карта Busan - и за да е потапянето максимално, тя се развива в места видни от самия CGI! Директорът на Overwatch Jeff Kaplan (или Татко Джеф, както обичливо го нарича фенбазата) разказва, че MEKA базата е била създадена в тясно сътрудничество между аниматорите и гейм дизайнерите, което несъмнено е бил готин експеримент.

Ако обаче Overwatch в игрален и филмов вариант не ви стигат, Blizzard ви дават първи поглед към предстоящата си колаборация с LEGO в издайнически туит със силуети на познати герои, но в лего-вариант:

 

Съдейки по силуетите имаме Widowmaker, Reinhardt, Genji, Soldier: 76, Mercy и McCree, а липсата на знаковата за вселената Tracer ме учудва дооооста. Може би в следващи “разкрития” де (дано там е и Winston). Ако пък се разкрие и цял комплект по Overwatch вселената, ще сте свидетели на възраждането на страстта ми по LEGO (само дето този път ще трябва да си го купувам аз!)

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!