Battlefield V ще има Grand Operations от ден първи

След объркваща 'тука-има-тука-нема' PR небивалица, DICE и EA обявиха, че все пак Battlefield V ще излезе на пазара с интригуващия Grand Operations режим от първия ден. В изявление към медиите, от ЕА обясниха: "Grand Operations на Battlefield V ще могат да се играят в деня на пускането на играта, като част от инициативата Tides of War. Тъй като все още разработваме играта, нещата се променят, и актуализирахме предишните си блог постове, за да отразят новите ни намерения." Представете си как горното го казва EA CEO-то Андрю Уилсън (лично номиниран от Arx за най-корпоративен-задник, лицето на Е3 2018), препотен и зачервен като шестокласник, хванат да пуши в училищната тоалетна, и моментално ще ви стане по-забавно от суховатия маркетингов език.

 

Напомняме, че Grand Operations в новия Battlefield представлява традиционният сплит от 64 играчи в два отбора - но наместо еднократни мачове, режимът разгръща ключови исторически битки в продължение на няколко дни, в преследване на различни тактики и цели във всеки от тях. Демото на E3 презентацията показа атакуващата страна на картата Нарвик, която се спуска нощем с парашути и елиминира ПВО гнезда на първия ден, опитва се да завземе железопътния възел на градчето в ясния, слънчев втори ден и т.н. "Грандиозните Операции" са предвидени да приключат на третия ден, но при равен резултат добавят решаващ четвърти с по един живот за всеки участник.

Обещанието за конфликт с такива мащаби и разнообразие беше едно от най-приятните неща, които чухме за играта на изминалото Е3, и потенциалната му липса щеше да е поредната черна точка в океана от куц PR на тазгодишния Battlefield.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!