От
В. Рашковски
на
5/4/2019

The Witness е поредното заглавие, което Epic Games Store раздават безплатно в следващия фортнайт, пардон, две седмици  като част от планираната си едногодишна инициатива за спечелване на клиенти към дигиталните си рафтове. Инди пъзелът на Jonathan Blow беше раздаден към PlayStation Plus през март, но изглежда настъпи часът и за PC играчите да облажат на най-хубавата цена — никаквата. Пък и на PC не носим вечния хомот на месечния PS+ абонамент, което е огромен плюс.


The Witness е чистокръвна пъзел игра, в която надникваме през погледа на героя към пъстър, отворен свят — съвсем в духа на Myst. Самата игра ни изправя пред привидно еднотипни, но наслагващи се по сложност и послание загадки. The Witness има репутацията на неумолима мозъко-мелачка, така че ако си падате по мисловните предизвикателства, не се колебайте да налазите промоцията.


Както споменах по-горе, The Witnessе безплатна в срок от две седмици — т.е. до 18 април. След това ще бъде заменена с раздаванка на отличния хибрид между action RPG и философски sci-fi епос Transistor.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!