Светът на Magic става екшън RPG

От
В. Рашковски
на
9/1/2020

Вселената на Magic: The Gathering е била част от много игри през годините, но рядко излизаше от формулата на картоиграческия си първообраз. Wizards of the Coast обаче са твърдо решени да променят статуквото в новото десетилетие, и в партньорство с Cryptic Studios (City of Heroes, Star Trek Online, Neverwinter) изграждат един жив, интерактивен и… доста екшън ролеви… начин да се потопите в дълголетния Magic свят. 


Въоръжени със Serra ангели, земни елементали и прочее иконични същества от поредицата, ще създадете свой Planeswalker, ще усъвършенствате тестето му и ще го сблъскате в реалновремеви битки с легиони от врагове. Чисто жанрово, играта беше първоначално рекламирана като MMO, но реално погледнато попада по-скоро в онлайн action RPG формата ала Diablo 3 и Path of Exile. 


На най-базово ниво, вашият Planeswalker ще подбира ‘тесте’ от 12 умения, от които 4 ще са налични във всеки един момент; използвайки едно от тях, то се прибира обратно в тестето, откъдето теглите ново, случайно умение. 


Подобно на настолния си оригинал, ще можете да смесите умения от няколко ‘цвята’, което се контрира със затруднен баланс на ресурси (няколко разноцветни мана резерви, с по-бавна регенерация). Играта разчита и на солиден брой ‘призоваващи умения’ (summoning skills) с различна стойност, които ви карат да избирате между шепа могъщи създания, или отряди от пушечно месо. По-опитните играчи вече са забелязали редица карти, претворени в дигитален вариант — Flametongue Kavu, Tidal Wave, Fiendslayer Paladin, Char и други.


Magic: Legends ще използва free-to-play бизнес модел и е планирана за PC, PS4 и Xbox One още тази година. Можете да се запишете за бета теста ѝ тук.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!