Octopath Traveler изглежда пътува към PC

От
В. Рашковски
на
15/4/2019

Нашите добри познайници от корейския борд за възрастови рейтинги отново се проявиха, като издайнически поместиха PC версия на Octopath Traveler в своята система.


Доскоро играта беше смятана за чистокръвен Nintendo Switch ексклузив, тъй като дебютира на портативната конзола през юли 2018 и не сме чували и дума за мултиплатформеност от страна на разработчиците Square Enix. Японските RPG ветерани обаче имат традиции в портовете, пък макар и с вариращо качество, а и наближава първата годишнина на играта. Square Enix са потвърдили появата си на E3 2019, и това изглежда като логичен анонс в тандем с обявената мобилна Octopath игра, която предшества събитията на конзолната.


Позитивната новина идва в комплект с разочароващото напускане на поредния ключов Square Enix кадър — продуцентът на Tales поредицата Hideo Baba напусна компанията след десетилетия съвместно творчество, плюс двугодишен труд по олдскул jRPG разработката Project Prelude Rune. Бъдещето на играта е все още неизвестно. Това е поредната загуба на ветеран от Square Enix, след като миналата есен напуснаHajime Tabata — гейм директорът, спасил Final Fantasy XV от разработческия ад.

Редакция 15.04: Излизането на Octopath Traveler за PC беше потвърдено. Играта пристига в Steam на 7 юни.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!