It's coming home, но в Overwatch

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Проправяйки си път през всички фази на лигата, включително бруталната конкуренция в плейофите, The London Spitfire извоюваха първото място на първата шампионска лига по Overwatch и доказаха, че Англия всъщност може да спечели титлата по нещо в 2018.

И макар пътят до победата да беше дълъг, самият финал беше разочароващо едностранчив. The Spitfire смачкаха опонентите си от Philadelphia Fusion с класическото 3-0. Победата беше толкова убедителна, че в пресконференцията след играта Seung-Tae "Bdosin" Choi си позволи арогантното (но заслужено): "Не мислех, че ще е толкова лесно. Надявам се догодина да играем срещу по-силен отбор." Ауч. Седмината победители отнасят награден фонд от 1,000,000$, плюс стилизираният трофей.

Отборът изглежда железен за следващия сезон, тъй като спечелиха и първият етап от лигата и вкараха втори екип в надпреварата, с който да поддържат ниво извън сезона и от който да дърпат свежа кръв при нужда. 

От своя страна, Fusion без съмнение ще се върнат към черновата след смачкващата загуба, но част от играчите го приемат духовито. "Искам да израстна с Fusion," казва Josue "Eqo" Corona. "Те бяха единствения отбор, който ми даде шанс." Също така, за да стигнат до финала, Fusion успяха да победят фаворита NYXL - и макар това няма да е утеха точно в момента, със сигурност говори за потенциала на отбора занапред.

Загубата на първото място не би трябвало да спъне развитието на Fusion след края на сезона. Играчите в OWL имат базова годишна заплата от 50,000 долара, в която не влизат награди от състезания и спонсорства, която ще им позволи да се задържат поне известно време.

Разбира се, неизвестният фактор си остава трансферният сезон, в който неизбежно ще видим тайфун от размени в стремглавият напън на отборите да подобрят съставите си.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!