Първи поглед над Valve VR

От
С. Чавдаров
на
3/4/2019

От Valve изглежда се готвят да ни разкрият VR технологията, по-която работят. Засега разполагаме само с уеб страница, на която виждаме снимка на очилата за виртуална реалност, името Valve Index и периода, в който да очакваме повече информация - месец май тази година.

Ето как изглежда самото устройство.


През ноември изтекоха снимки на хардуера, който вече виждаме официално, и макар тогава автентичността им нямаше как да бъде потвърдена, те изглеждаха твърде достоверно — с технологична комплексност, серийни номера и автентични Valve лога — за да бъдат просто закачливи фалшификати.


В момента няма повече информация по темата - както за SteamVR Knuckles контролера, така и за Half-Life VR играта, която беше загатната. При всички положения, завръщането на Valve към хардуерните територии е изненада предвид постепенното, но сигурно спиране на техни предни технологични инициативи — Steam Machine и Steam Link — през миналата година. Ще бъде интересно да видим къде в пейзажа се вписват и доскорошните VR партньори на Valve, HTC, и техният продукт Vive.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!