Модъри правят цяло Harry Potter RPG в Minecraft

От
В. Рашковски
на
13/1/2020

Бихте ли искали пълнокръвно, изпълнено с много любов и внимание към детайла RPG в света на Хари Потър, построено изцяло в Minecraft? Разбира се, че бихте, закоравели циници такива! Шайката ентусиасти от The Floo Network са прекарали последните четири години в ръчната изработка на масивна Minecraft карта, която действа почти като самостоятелно Harry Potter RPG в рамките на най-блокчестата игра на света. Първоначално проектът е започнал като дълголетен проект за претворяването на култови Хари Потър локации в Minecraft — което може би си спомняте от 2017 — е прераснало в масивното начинание, което ще ни даде Minecraft School of Witchcraft and Wizardry. Изобщо, стига съм плямпал, ето ви трейлъра: 


Изглежда, по моето скромно мнение, адски впечатляващо. Трейлърът показва как играчите могат да изследват иконични места от магьосническата вселена, така добре познати ни от книгите и филмите — хвърляйки магии, разплитайки пъзели, и за разлика от героите в Хари Потър, всъщност вясвайки се в часовете. Детайлите са повече, отколкото мога да изброя в човешки списък — библиотеки, коридори, тайници, патронуси и диментори, куидич, ул. “Диагонали”, Перон 9 ¾, и каквото още се сетите — но със сигурност е поредното доказателство, че модовете са едно от най-прекрасните и важни неща в гейминга.


Проектът се поддържа чрез Patreon, а общността се организира в Discord сървър. Разработчиците от The Floo Network се надяват да пуснат картата напълно безплатно този месец. Можете да видите още видеа от играта в YouTube канала им.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!