Авторите на Abzu анонсират The Pathless

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

След като ни изпратиха на приключение в пъстрите океански дълбини с Abzu, разработчиците Giant Squid имат нова мисия за нас — вдън горите тилилейски на следващото им заглавие, The Pathless. По всичко изглежда, че това ще е поредното им дигитален олтар към природната омая, ала наместо миролюбиво гмуркане ще имаме безмилостен лов на гигантски зверове. Наречете го изтъркано сравнение, но не мога да пропусна паралела със Shadow Of The Colossus — особено след отличния римейк на последния, който ми припомни удоволствието от лова на зашеметяващо приказни създания. The Pathless пък очакваме през 2019, та засега — насладете се на дебютния трейлър.


Прессъобщението хвърля малко повече светлина върху проекта:

“Приемете ролята на Ловкинята, майсторка на лъка, която отива до мистичен остров за да развали мрачното проклятие, което тегне над целия свят. Скрепете приятелството с вашия орел-спътник докато ловувате покварени духове, но се пазете да не се превърнете от ловец в жертва. Изследвайте мъгливи гори изпълнени с тайни, разрешете загадки в древни руини, и тествайте уменията си в епични битки. Както приятелството с благородната птица, така и съдбата на целия свят, са във вашите ръце.”Дано се справим по-добре от Wander с кончето му. Ааа, ууу, спойлери.

The Pathless е поредната игра, която издателите Annapurna Interactive ще качат ексклузивно на новият онлайн магазин на Epic. Дали това е постоянна или временна ексклузивност, кой да ти каже? Щом Епичния Магазин си извоюва ексклузивност за инди класика като Journey — по която впрочем е работил Мат Нава, основател на Giant Squid — като нищо това ще се случи и със сходно приказната The Pathless.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!