Идва мобилен Stardew Valley

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Всепризнато най-сладурския и топлещ сърцето фермерски симулатор, Stardew Valley, ще получи мобилна версия съвсем скоро. Тази за iOS се готви още за края на месеца, обяви създателят Eric “ConcernedApe” Barone, а версията за Android също няма да се бави много.


И преди да вметнете, че уж Аркс бил сериозен сайт за сериозни геймъри, а не за ‘няк’ви мобилни простотии’, позволете да тикна пръст в ситния шрифт и да ви покажа взаимовръзката: можете да си вкарате сейвовете от PC на мобилната версия. Дам, телефонът ви ще ви разсейва от сутрешния консервен ад преди метростанция Сердика, докато жънете златната нива от развития си PC сейв и въртите фермерска любов (не, не от онзи вид).


“Играта е пълната десктоп версия и не е орязана по никакъв начин,” каза Barone във вчерашното си изявление. Няма да има мултиплейър, уви. “PC играчите могат да пренесат своите сейвове свободно през iTunes, но винаги правете бекъп преди това,” предупреждава Barone. “Модовете няма да се поддържат, и сейвове съдържащи елементи от модове може да не тръгнат заради разлика във версиите.” Синхронизация между PC и мобилната версия не изглежда планирана, но пък се басирам, че фенски софтуер по въпроса ще се пръкне 15 минути след излизането на мобилната версия.


Версият за iOS каца в App Store-a на 24 октомври, срещу 9 евро. Що се отнася до Андроид версията, тя ще последва съвсем скоро. И двете ще поддържат гореспоменатата функция за внасяне на сейвове, така че - гответе мотиките!


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!