Google ще разкрият гейминг платформата си след месец

 
Публикувана на
19/2/2019
Тъмен режим

Google ще разкрият своя предстоящ ‘проект, свързан с игрите’ в рамките на предстоящата Game Developers Conference. Мега-корпорацията е пуснала покана за своята презентация, която ще се проведе в Сан Франциско след месец, до ключови фигури в индустрията. Скрийншот от поканата беше туийтнат от Котаку-вската новинарска хрътка Jason Schreier.

Освен ако не се случи някакво колосално изтичане на информация, сочните детайли ще получим чаааак през март. Това не пречи да направя основателното предположение, че новините от технологичния гигант ще са свързани с излизането на експерименталната гейм стрийминг платформа, която беше тествана с Assassin’s Creed Odyssey в края на миналата година. Ще има ли още скрити козове в ръкава на Google? Да видим.Под туита си, Schreier изложи своето предположение — “Google са много сериозни за стрийминг услугата, която ще позволи на хората да играят най-новите и тежки игри навсякъде, включително през Google Chrome.”


Той също предполага, че компанията няма да анонсира конзола, но ще бъдат готови да предоставят стрийминг инфраструктурата си на чужди платформи.

Всичко това са информирани предположения, но на този етап — дори не са особено смели. Възможно ли е Google да разработват и свои собствени игри, които да придружат и демонстрират стрийминг услугата? Ще разберем на скорошната GDC.


Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!