Нов герой влиза в Slay the Spire

От
В. Рашковски
на
16/1/2020

Отличният солови rogue-like с карти Slay the Spire — една от най-добрите игри на миналата година — получи масивен ъпдейт за PC, който освен обичайните ребалансиращи благинки и нови предмети добави и напълно нов герой, кръстен The Watcher.


Разработчиците на играта Mega Crit Games считат големината на безплатният нов ъпдейт за Slay the Spire за достатъчна, за да го нарекат ‘версия 2.0’. Той носи със себе си толкова обемен списък от промени в баланса и поправки на бъгове, че ще се наложи да скролвате известно време, преди да ги прочетете всичките. Разбира се, голямата новост е самият Watcher — “сляп аскет и майсторка на бойните изкуства, чиято тояга стоварва божествения гняв върху злите твари на Кулата (the Spire)”. 


Watcher-ката може да предвижда (scry) и запазва (retain) карти, но нейните бойни стойки са същински уникалната механика за героя. Дадени карти ѝ дават възможността да ‘застане’ в едно от четири състояния — покой, гняв, божественост, неутралитет — които носят дадени предимства и недостатъци, когато бъдат вкарани в игра. Докато е в ‘Гневната’ стойка например, Watcher-ката нанася, но и понася двойни щети. ‘Покоят’ пък я захранва с Енергия и т.н.


Другите големи промени в Slay the Spire 2.0 идват под формата на нови реликви и отвари, които носят всевъзможни бонуси. За да отразят значителния наплив на нови еликсири в играта, Mega Crit добавят ‘Лабораторията за Отвари’ във вътре-игровата Енциклопедия на играта, която подробно описва ефектите на всяка.


Засега Slay the Spire 2.0 е наличен само за PC, но Mega Crit казват, че работата по портването на новото съдържание за конзоли вече е започнало. То би трябвало да достигне до PS4, Xbox One и Switch след “кратко забавяне”.


За да отпразнуват пристигането на ъпдейта за PC, Slay the Spire е на 50% намаление в Steam, което прави цената му 20 лв. до 20:00 ч. днес. Всяка стотинка за нея си заслужава, лично гарантирам.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!