Castlevania и Contra колекции идват за PC

 
Публикувана на
21/3/2019
Тъмен режим

По случай 50-тата си годишнина, японският разработчик/издател/настоящ gacha магнат Konami анонсира три колекции, посветени на отдавна отминалите славни времена: Колекция Contra, съдържаща знаковата sidescroll shooter поредица, Колекция Castlevania, включваща основите на култовата вампирска сага, и Колекция Arcade Classics — наръч от аркадни перли. Уви Konami не са разкрили пълният списък на Contra и Castlevania колекциите, но по-всичко личи, че ще се наблегне на ранните години на съответните франчайзи.

Обичани класики от най-добрите години на Konami.


Първа пристига Arcade Classics Anniversary Collection — на 18 април. Ще включва A-Jax (познат още като Typhoon), Gradius (познат още като Nemesis), Gradius II (познат още като Vulcan), Haunted Castle, Salamander (познат още като Life Force), Scramble, Thunder Cross и TwinBee, плюс допълнителни благинки като дигитална книжка с коментар от разработчици, дизайн документи и прочее. Цената е сурова, като за ценители — 20 евро.


Следваща в списъка е Castlevania Anniversary Collection, очаквана през “ранното лято”. Засега се знае, че ще съдържа Castlevania и Castlevania III: Dracula’s Curse от NES ерата, Castlevania II: Belmont’s Revenge от Game Boy, Super Castlevania IV от SNES, подобен на горния наръч от бонуси… и още Castlevania игри. Естествено, всички чакат потвърждение дали ще съдържа най-добрата, Castlevania: Symphony Of The Night.


През лятото очакваме и Contra Anniversary Collection. Засега е потвърдено, че ще съдържа Contra и Super Contra от аркадите, Super C от NES и Contra III: The Alien Wars от SNES — но и още необявени Контра заглавия.


И трите колекции са обявени за Steam, но все още не са поместени в каталога — засега трябва да се задоволяваме с информацията на сайта на Konami. И гледайте да не се замисляте колко отдавна са били добрите години на Конами, че ще ви стане тъжно. От собствен опит говоря.


Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!