Diablo 3 отприщва преносим ад в Switch версия

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Една от тези новини, които изненадват точно никого - следвайки издайническия туит от Blizzard по-рано тази година, Diablo 3 все пак ще намери своя път до набиращия популярност Nintendo Switch - и даже ще се случи до края на 2018.

Макар статията-виновник за изтеклата информация на Forbes да е вече изтрита, зоркото око на Reddit веднага запази (и прилежно разпространи) информацията, която съвпада със слуховете от март тази година.

 

По данни от бившата статия, Diablo 3 за Switch ще носи гордото име Eternal Collection и ще съдържа в себе си оригиналната игра, експанжънът Reaper of Souls и миналогодишния Rise of the Necromancer DLC пакет - който, ако сте пропуснали, добавя обичания Диабло 2 некромант в триизмерното превъплъщение на Sanctuary.

Типично по Близардски, Diablo 3 за Switch ще има своя наръч от ексклузивни козметични благинки, вдъхновени от знаковата приключенска поредица за конзолата - Zelda. Включени са закачки като Echoes of the Mask крила, Tri-Force рамка за портрет, пиле за домашен любимец, че даже и Ganondorf-инспирирана броня.

По данни на Forbes, ще бъде възможно да влизате в екип с другарчета локално - а в случай, че сте абонат на предстоящата онлайн услуга на Nintendo, ще може да се възползвате от cloud saves и ко-оп през интернет. Що се отнася до локалната мрежа, Diablo 3 ще поддържа четирима приключенци, които или играят заедно на един Switch, или на четири отделни устройства свързани в безжична мрежа.

Конкретни дати уви липсват (освен мъглявото “по късно тази година”, но вече е известна стандартната 60-доларова цена на заглавието. Ако вземем предвид, че само преди няколко дни Blizzard лично ни увериха, че работят по “няколко Diablo проекта, за които ще говорят по-късно в 2018” - няма да ни учуди обявление на Gamescom (идната седмица) или BlizzCon през ноември. По всичко изглежда, че Blizzard ще стъпят на Nintendo конзола за пръв път от 15 години.

Редакция (17.08): Blizzard официално потвърдиха изтеклата информация с трейлър.

 
Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!