Официално: работи се по няколко Diablo проекта

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Повечето важни новини в живота ни могат да се съберат в една минута - този се родил, онзи умрял, не можело вече да се вари ракия в двора, и прочее. Точно минута беше необходима и на Blizzard, за да хвърлят бомбата официално и да потвърдят, че се насочваме към ново Diablo.

 

Честта беше дадена на ключовата дама в Диабло Community Management отдела, Brandy Camel. Тя потвърди, че “тематичните сезони” (скромно, но приятно нововъведение от Сезон 14) в Diablo 3 ще продължат и занапред, но и обяви далеч по-важното: “има няколко Diablo проекта, по които се работи едновременно. Някои от тях ще отнемат повече време от други.” Загатнато беше, че “за тях ще се говори по-късно тази година”, като единственото логично предположение е тазгодишния BlizzCon през ранния ноември.

Макар че добавиха DLC герой - фенският любимец Necromancer - и пуснаха редица солидни и напълно безплатни ъпдейти, последната генерална промяна в култовата поредица беше експанжъна от 2014, Reaper of Souls. Оттогава ентусиазмът покрай Sanctuary вселената линее, появиха се редица качествени претенденти за aRPG трона (Path of Exile, Grim Dawn…), а и за мнозина Диабло 3 остана провалът от май 2012. Правилният ход е решителна крачка напред, като в самото видео получаваме потвърждение, че “Diablo е и винаги ще бъде част от идентичността на Blizzard.”

Остава само да чакаме. Дано не е 12 години.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!