Sony отказват крос-платформеност на Bungie

От
В. Рашковски
на
18/4/2019

Плановете на Bungie да позволи крос-платформен трансфер на герои в Destiny са били пресечени от Sony, според репортаж на Jason Schreier от Kotaku. Schreier направи твърдението в скорошен епизод на Splitscreen подкаста (около 57 минута), по време на дискусия относно бъдещето на Destiny 2 след отцепването на Bungie от дългогодишния им партньор Activision. Журналистът от Kotaku потвърди, че въпреки доброто желание на Bungie трансферът на герои да бъде възможно, ексклузивното им партньорство със Sony е попречило това да се случи.


“Чух, че Bungie искат да направят персонажни трансфери между PS4 и PC преди да излезе експанжънът Forsaken — но Sony не са го позволили,” казва Schreier. “В най-общи линии Sony са им казали, че искат хората да асоцират Destiny с PS4, дори това да е в ущърб на играчите. Това е тъпо и се надявам Bungie да го прекратят.”


Това не е първият случай, в който Sony са уличени в подриване на крос-платформени инициативи. Преди няколко години Rocket League и Minecraft се оплакаха от същото нещо, но Sony не поддаде — беше необходим световен феномен от ранга на Fortnite за да се осъществи елементарната (поне по думи на разработчици) връзка между PS4 и останалите платформи.


Спекулацията за посоката на Bungie оттук нататък е напълно естествена, тъй като те наскоро прекратиха предсрочно издателското си споразумение с Activision; изглежда обаче договорки като тази със Sony са все още в сила. Преди около седмица играчи на Destiny 2 на PC и Xbox One намериха бъг, който им позволи да закупят ексклузивното за PS4 оръжие Wavesplitter, което скоропостижно им беше отнето чрез пач. Сделката за този конкретен ексклузивитет приключва през септември 2019.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!