Hearthstone посича карти предколедно

От
Бай Вълчо
на
7/1/2019

Празници са и Blizzard раздаде подаръци за хората, които още не са деинсталирали Hearthstone в пристъп на ярост. Под тежкия чук паднаха пет карти, всяка ключова по своему в едно или повече тестета. Друидите вече няма да могат да разчитат на бърз ранен рамп, тъй като картите им за генериране на мана Wild Growth и Nourish повишават цените си с една точка. С това „класическият“ сет на Малфюриън и навика му да вади сини кристалчета от джоба си, получава нов шамар след превръщането на Innervate в прехвалена Coin карта.


След толкова време и молби от феновете, потенциала за безкрайни комбота на Shudderwock е най-накрая потушен с промяната по Saronite Chain Gang, неутрален миниън, чийто Battlecry да призовава свое копие се превърна в ключов в доминацията на Shudderwock Shaman тестетата. Макар и така посечено, комбото на Shudderwock може да се играе в Wild режима на игра, където отдавна излязлата от Standard карта Doppelgangster върши същата работа. Интересно е да се спомене, че с тази промяна Saronite Chain Gang се нарежда до карти като Alley Cat и Pantry Spider, които също имат ефекта да призовават миниъни със същите показатели като своите базови версии.


Друг сериозно доса... акхъм… опресивен архетип, както в стандартен, така и в див режим на игра – Kingsbane Rogue се сбогува с Leeching Poison. Картата вече струва едно мана и дава Lifesteal само за един ход, вместо като постоянен бъф на оръжието, с което нечовешкият състейн на добре бъфнат Kingsbane бива ефективно премахнат. Това не пречи на Leeching Poison да се комбинира с карти катo Doomerang за рязко възвръщане на здраве, но до тук с времената на безсмъртната Валира.


Накрая, но не и на последно място е промяната на цената на паладинската Level Up! С петте си мана „ниво горе“ беше запазена марка в тестетата на Нечетния Паладин и беше един от козовете му, с които да трансформира навалицата си от набори на Сребърната Ръка в потенциално смъртоносни рицари. С изместването на цената от 5 на 6, Level Up! вече не може да се играе от Нечетни Паладини, но пък вече може да се играе от Четните такива. Уви, едва ли ще го видим там, освен ако не се заформи нова разновидност на тестето, високо вероятно след ротацията Април месец 2019-та, когато Corpsetaker – основен коз в арсенала на Генн, излиза от ротация.


Най-учудващото за този пач е, че дойде буквално часове след обявлението си, а не както досега – с няколко дена закъснение. За някои хора това е показване на добра воля от страна на Близърд, които имат огромното желание да си върнат любовта на феновете. Hearthstone играчите наистина искаха да се направи нещо по въпроса с тези карти от много време насам. Все пак – здравословният цинизъм диктува да се спомене, че най-вероятно, просто са пуснали промените сега, че да им е мирна главата за празниците.


Не забравяйте, че всеки път, когато Близърд нърфнат карта в играта, до две седмици след влизането на нърфа в действие – тя може да бъде дисенчантната за пълната си цена в Arcane Dust. Което ще рече, грубо казано, че имате до края на годината да решите, дали да „дъстите“ или не.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!