Безплатно: Batman Arkham и Lego трилогиите

От
В. Рашковски
на
23/9/2019

Явно покачването от едно на две хубави, безплатни игри на седмица не стига на Epic, защото тази седмица те впрегнаха дигиталната си каручка (и, предполагаемо, дебелите куфари с Fortnite кеш) с шест безплатни игри в небезизвестния Epic Games Store. Уловката е, че всичките са Batman заглавия, така че ако не се кефите на Човека-Прилеп — ще трябва да устискате до идната седмица.


Сходно с тематичната подялба между Moonlighter и This War of Mine преди няколко седмици, Epic разделят тазседмичната раздаванка на две: игри за възрастни и игри за деца. За 18+ аудиторията се предлага Batman Arkham Collection, която включва и трите Batman игри, разработвани от Rocksteady: Arkham Asylum, Arkham City и Arkham Knight. Стъпката накриво в поредицата, Arkham Origins на Warner Bros Montreal, отсъства от списъка. 


Всяка от трите е признато висококачествено изживяване, което комбинира стелт екшън от трето лице с атмосферчини моменти на високотехнологично детективство, точно както подобава на Тъмния Рицар. Размахът на трилогията расте с всяка изминала игра, и първоначалните рамки на Лудницата Аркам се разпростират в гетата около Аркам във втората игра, та чак до целия Готам в третата. Накратко, предложени на цена от 0 лв., тези игри са си пладнешки обир. 


Втората трилогия Batman игри са от чаровната Lego вселена, и комбинират обичайната за Traveller’s Tales семейна достъпност с бленда от платформено подскачане и комиксови тупаници. Като прибавим към това и подходящият за всички възрасти хумор, присъщ на Лего игрите, ми е трудно да не препоръчам тази игра дори ако сте десетилетно отдалечени от навършеното пълнолетие (независимо в коя посока).


Batman: Arkham Asylum, Arkham City, Arkham Knight, Lego Batman: The Video Game, Lego Batman 2: DC Super Heroes, и Lego Batman 3: Beyond Gotham са безплатни в Epic Store до 26 септември.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!