Little Friends: Dogs & Cats е тамагочито на 2019

От
В. Рашковски
на
1/3/2019

Винаги сте искали малка пухеста топка, която да ви засипва с безрезервна любов? Ала нямате времето и нервите да се занимавате с прозаичните аспекти на домашния любимец — косми навсякъде, изгризани мебели, да не говорим за тоалетни и разходки? Nintendo имат решението за вас, и то пристига във формата на духовния наследник на Nintendogs + Cats, позабравеното тамагочесто заглавие от DS ерата. Казва се Little Friends: Dogs & Cats, и е разработвано от студиото Imagineer за Nintendo Switch.


Както заглавието подсказва, Little Friends: Dogs & Cats ще ви засипе с доволен набор от космати ушатковци — както от кучешката, така и от (по-добрата, don’t @ me) котешка страна на барикадата. След като си изберете сладурко по ваше усмотрение, може да си играете с него, да го галите и обличате с всевъзможни абсурдни облекла. Точно както си му е реда.



Dogs & Cats излезе в Япония в края на миналата година, и (засега) включва шест породи кучета и само три породи котета — неравенство, което намирам за крайно обидно и неприемливо! Кхъм. Може да имате комбинация от три активни домашни любимеца в по японски минималистичното си апартаментче (което също можете да декорирате!), и до 12 в хотела за любимци.

От трейлъра можем да отличим и поне няколко мини-игри, като разходки, фризби и съмнително любвеобилни играчки. Разработчиците Imagineer обещават и над 600 “аксесоара” за обличане на 2019-кото ви тамагочи, което си е впечатляващо, както и да го погледнем.

Все още няма дата на излизане на Little Friends: Dogs & Cats, но заглавието е обещано за западните геймъри “през пролетта”. Vive la Japan.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!