Borderlands 3 е най-бързо продаваното заглавие в историята на 2K

От
В. Рашковски
на
24/9/2019

Borderlands 3 продаде в над пет милиона копия за първите пет дни от излизането на играта, удвоявайки количеството, което Borderlands 2 продаде в първата си седмица. Това превръща играта в най-бързо продаваното заглавие на 2K за всички времена.


Borderlands франчайзът също така премина границата на 1 милиард долара в продажби — едва втората игра на 2K, която прескача тази летва.


Това не са единствените рекорди, които играта чупи. Седемдесет процента от играчите са закупили Borderlands 3 дигитално в първите пет дни, което е най-високият процент дигитални продажби, отчетен от 2K за крос-платформено заглавие.


Играта дори стана най-продаваното заглавие на 2K за PC в петдневен прозорец от време — което си струва отбелязването, предвид че играта е временно ексклузивна за противоречивия Epic Games Store. 


“Неимоверно благодарни сме на всички, които направиха Borderlands глобалният, поп-културен феномен, който е днес — както на феновете, така и на стотиците разработчици в Gearbox, мнозина от които са посветили живота си на тази работа”, каза David Ismailer, президент на 2K. “Благодарни сме на Borderlands общността. Вашата страст за поредицата ни стимулира да правим всяка следваща игра невероятно преживяване.”


Изглежда излизането на не-Steam платформа далеч не е проблемът, който шумен сегмент от геймърската общност считаше, че ще бъде.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!