Borderlands 3 излиза в Epic през септември

От
В. Рашковски
на
3/4/2019

Първи потвърден слух: Borderlands 3 излиза на 13 септември за PC, PlayStation 4 и Xbox One. Втори потвърден слух: PC версията наистина започва като ексклузив за Epic Games Store, и ще бъде такъв през първите шест месеца.


За да не го сбъркате със закъсняла първоаприлска шега, чисто новият трейлър по-долу обявява датата на излизане и носи логото на Epic Games:


В прессъобщение издателите 2K конкретизираха ексклузивността на Borderlands 3 за PC към този дигитален магазин през първата половин година от излизането ѝ, след което тя ще стигне и до други дигитални PC пазари.


“PC гейминг общността е важна част от успеха на поредицата Borderlands, и за нас е удоволствие да партнираме с Epic, които разпознават световната ѝ популярност. Те споделят нашата мисия да донесем Borderlands 3 до тази рязко увеличаваща се аудитория,” коментира президентът на 2K David Ismailer.


“Нашата мисия, освен да ви донесем най-пленителните и занимателни развлекателни преживявания, е да открием нови платформи за дистрибуция, които да допринесат към усилията ни да разширим аудиторията на Borderlands 3.”


Randy Pitchford, президент на Gearbox, игра неутрално с изказванията си в социалните медии. “2K/Take Two имат ексклузивни издателски права за Borderlands 3 и правят всички решения що се отнася до цени, територии на разпространение, дистрибуция и партньорства с платформи,” туийтна той още в понеделник. “Моля да се обръщате с вашите въпроси по темата към 2K, ние сме просто разработчици. Според мен ексклузивите са окей ако идват с предимства, и когато са къси — да кажем, шест месеца ;)”


След този ‘анонс’ трейлър, Gearbox са запланували по-пълнокръвен геймплей трейлър за 1 май.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!