Тролският експанжън на Hearthstone излиза днес

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Слагайте вуду маските, вадете намазани с отрова копия и работете върху ямайските си акценти, защото новият Hearthstone-ски експанжън излиза днес - и той е изцяло посветен на любимата ми Warcraft-ска раса, тролите. В центъра на “Грохотът на Растакан” (Rastakhan’s Rumble) е шумната гладиаторска арена, където се води борба за следващият велик трол-шампион. Това значи нови карти, нова ключова дума (Overkill), кечистки шегички, съмнителна вуду магия, динозаври, билети на черно и сладолед. Накратко казано - всичкият сладурест комксов нонсенс, който носи истинския дух на Warcraft (или поне доста повече от него от гневни девойчета, раздаващи военни престъпления като топъл хляб). Както винаги, има шепа безплатни залъгалки, които да грабнете в дебютния ден.


Подобно на предишните Hearthstone експанжъни, денят на излизането носи картите, а сингълплейър съдържанието идва по-късно. Rumble Run, новата троло-тематична солова кампания, идва на 13 декември - и в нея ще поемем ролята на младок в гладиаторската арена, гладен да стане шампион. Ако влезете в играта още днес, ще получите щеееедрите 6 пакета от новия сет, две Spirit и една от Legendary Loa картите.



Новите карти са 135, и можете да ги видте тук - дали за да алхимирате нови тестета, или просто да поцъкате език за поредната доза счупени, OP AF карти. Разбиращите от близардската картопляскалка умове твърдят, че този път нямаме абсолютния хаос, на който бяха способни някои от картите на миналия експанжън Boomsday Project. Това не застава на пътя на забавните механики, разбира се - имаме свежарки като Dozing Marksman, който дреме като 0/4 - докато някой не го плесне, с което придобива 4 атака; или Shrivallah, the Tiger, чието могъщество струва абсурдната 25 мана, която смъквате с всяка изиграна магия в мача.


Новата ключова дума, Overkill, се активира когато унищожите minion с повече щети, отколкото са необходими. Някои Overkill способности позволяват да атакувате отново, други - да призовете същества. Изобщо, акцентира се върху тематиката на гладиторския ексцес и използването на всяко преимущество. Много от картите в сета наливат бойното поле с малки бойни единици, които си плачат за Overkill механиката и забързват хода на мача.


Всякакви подробности около Hearthstone и новия експанжън можете да откриете в официалния блог. Тролската мъдрост обаче се събира и в едно изречение - мачкай, but stay away from the Voodoo, mon.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!