Разработчиците на Conan Exiles подхващат Дюн

От
В. Рашковски
на
27/2/2019

Funcom, компания специализирана в онлайн игри (техни са Conan Exiles, Secret World), подписаха договор за разработка на игри във вселената Dune на Франк Хърбърт.


Според инвеститорския анонс на Funcom, сделката в партньорство с Legendary Studios — притежатели на кино и телевизионните права върху Дюн — ще продължи шест години, и от нея се очаква излизането на “поне” три нови игри за PC и конзоли.


Funcom не предлагат подробности за което и да е то тези заглавия, но споменават, че едно от тях е мултиплейър игра в отворен свят, която е предвидена да навлезе в предпродукция в студиото в Осло. Съдейки по предходната им игра, спокойно можем да очакваме нещо в духа на Conan Exiles, но с гигантски червеи вместо гигантски… мъжки достойнства.


Какво още ни готвят от Funcom е плод на чиста спекулация, макар че не без основание можем да предположим игра-по-филм, свързана с предстоящото Дюн кино-излияние с Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), което очакваме през 2020.

Друг интересен факт: Funcom работят с разработчиците Petroglyph, от които очакваме реално-времевата стратегия Conan Unconquered по-късно тази година. Както и преди съм споменавал, Petroglyph е студио съставено от бивши кадри на Westwood — на които пък дължим класики като поредицата Command & Conquer и, охо, стратегията Dune 2 от 1993. Може ли това съвкупление от случайности да доведе до неочаквано-дългоочакван Dune 3? Хммм.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!