Новият Torchlight търси бета тестъри

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Комиксовата екшън RPG поредица Torchlight е възкресена от дигитално забвение под формата на Torchlight Frontiers, продължение на сериите в познатия свят от Torchlight и Torchlight II. Макар първоначалният разработчик, Runic Games, да спусна кепенците в края на миналата година, юздите са поети в (сравнително сигурните) ръце на новото Echtra Studios.

 

Ръководството на екипа се води от не кой да е, а бившият Runic Games и Blizzard North създател, Max Schaefer. Според прессъобщението на разпространителите Perfect World, екипът зад играта се състои основно от ветерани в жанра, разписали се под старите Diablo и Torchlight заглавия. Ако споменатото дотук ви звучи интригуващо и печално известният с pay to win игрите си разпространител не ви е уплашил, може да се запишете за бета тест на Torchlight Frontiers тук.

За позабравилите поредицата ще напомня, че Torchlight стои на стабилната aRPG основа от процедурно генерирани подземия, напълнени до козирката с чудовища и тонове плячка, с която да екипирате героя си. Докато Diablo и модерните производни Path of Exile и Grim Dawn залагат на по-мрачна естетика, Torchlight се развива в по-шарен и несериозен свят, дори когато сте запокитени в най-дълбоките му зандани. Предвид и скорошните гаранции, че се задава ново Диабло хич не е изненадващо, че още разработчици искат да се закачат за aRPG хайп-локомотива.

Torchlight Frontiers обаче цели да разчупи досегашната рамка на Torchlight франчайза, като го превърне от традиционно сингъл- и мултиплеър RPG в “споделен свят” (shared world), псевдо-ММО изживяване. Екшън RPG ентусиастите измежду вас вероятно ще оценят иронията и пълният кръг, който прави Torchlight - започнал като MMO експеримент на име Mythos в края на миналото десетилетие, минал през две типични Диабло-клонинг версии, и завърнал се към масовата онлайн идея. Пазарът в тази ниша вече е доста по-разработен, така че да се надяваме торбите пари на Perfect World и наблюдението върху сходни опити в shared world жанра като Destiny и Sea of Thieves да дадат на Echtra Studios необходимото за успешно заглавие. 

Torchlight Frontiers ще излезе през 2019, така че бетата не може да е твърде далеч.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!