Джон Ромеро е на път да ви направи… подарък

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

По случай 25-ия рожден ден на Doom, съ-основателят на Id Software и прото-магьосник в левъл дизайна Джон Ромеро обяви, че прави цял нов епизод на основополагащия first-person shooter. Името му е Sigil, и излиза безплатно през февруари 2019. Ромеро нарича Sigil “духовният наследник на четвъртия епизод на Doom,” т.е. онзи, добавен в Ultimate Doom експанжъна, и “продължава там, където той свършва.” Макар свалянето на Sigil да е безплатно, ще има и платени физически копия — най-скъпото от които ще включва,... ъм,... “метална статуетка на главата на Ромеро на кол.”


Самият Sigil ще включва кампания с девет нива, както и девет нови детмач бойни полета. Джон Ромеро се завърна към правенето на Doom карти преди няколко години, правейки нов вариант на Е1М8 (последното ниво от shareware оригинала), както и нова версия на Е1М4. Ако съдим по трейлъра на Sigil, вкусът му към назъбени адски бездни си е останал все същия. Фък йеа.


Засега планът на Ромеро е да пусне Sigil безплатно онлайн в “средата на февруари 2019” — и да, ще изисква да имате цялата версия на Doom. Не става с shareware копието ви, мухаха. Предвиждат се и две физически версии на играта. Стандартното Издание от 40$ има голяма кутия с USB драйв с епизода, шепа сувенири, и музика от енигматичния китарен бог Buckethead — включително песен, написана специално за Sigil. “Кутията на Звяра” е специалното издание за 166$ и включва гореописаното плюс монета, постер и тениска с техно-сатанинското лого на експанжъна, плюс споменатата,... ъм,... “метална статуетка на главата на Ромеро на кол.”


Ромеро е голям пичага. Изглежда никога няма да се промени.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!