Без сингълплейър DLC за Red Dead Redemption 2

От
В. Рашковски
на
29/9/2019

Няма планове за сингълплейър разширения на Red Dead Redemption 2, споделят Rockstar. “Фокусираме се на 100% върху онлайн мултиплейъра в момента,” сподели Katie Pica, отговорна за продуцирането на именно тази част от играта.


Макар Rockstar да бяха известни с пълнокръвните си, разнообразни откъм геймплей и увлекателни като сюжети сингълплейър разширения за свои предходни игри, те изоставиха тези практики в последните няколко години. Причината, разбира се, се крие в монументалния финансов успех на Grand Theft Auto Online — стратегия, която те неизбежно ще следват и за Red Dead Online. 


И макар новините да идват като разочарование за феновете на сингълплейър кампанията на Red Dead Redemption 2, Pica настоява, че “единствената ни цел е да донесем всичко, което играчите обичат от сингълплейъра в един добре разработен онлайн свят.” Скорошният Frontier Pursuits ъпдейт е пример именно за това усилие. 


Феновете подозират, че Rockstar планират и ъпдейт за Red Dead Online в духа на Undead Nightmare DLC-то за първата игра, след като бяха намерени издайнически немъртви NPC-та из играта. Със сигурност ще разберем истинността на този слух с наближаването на Хелоуин, но едва ли Rockstar подмятат случайно намеци към една от най-популярните странични истории, която са правили някога.


Онлайн продуцентът Tarek Hamad сподели, че Rockstar целят да разширят Red Dead Online “до степен, която отговаря на света, който създадохме за сюжета на RDR2 — не просто като роли, но и занимания, случайни събития, персонажи, с които да се срещате и начини, по които да взаимодействате със света и да влезете под кожата на героя си.”


Със сигурност усилията им в тази посока ще се възнаградят многократно добре, когато Red Dead Redemption 2 най-сетне стигне до ръцете на талантливата ролева общност, която вдъхна нов живот и на гореспоменатия GTA Online. Ако слуховете за PC версия на RDR2 са верни, това може да се случи съвсем скоро.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!