Готви се ново MMO по Lord of the Rings

Athlon Games - подразделение на китайския издател Leyou Technologies, които от своя страна притежават Warframe разработчиците Digital Extremes и студиото Splash Damage - обявиха, че влизат в партньорство с Middle-earth Enterprises за работа по ново, free-to-play MMO базирано на първообраза във фентъзито: The Lord of the Rings.


Информацията за проекта е оскъдна на този етап, но е известно, че ще се развива в Средната земя преди събитията от трилогията Властелинът на Пръстените, и че е предназначено както за PC, така и за конзоли в неопределното бъдеще. Играта още се окачествява като “ААА преживяване”, което ще позволи на играчите да “видят земи, срещнат раси и сблъскат със същества, които не са виждани досега”.


Любопитното е, че базираното в Лос Анджелис студио Athlon няма да работи по заглавието самостоятелно, а в партньорство с необявена фирма. Не е голям скокът в логиката, че опитът на Digital Extremes с онлайн sci-fi RPG-то Warframe би бил от голяма полза за бъдеща ММО игра, а и двете компании работят под една и съща финансова шапка.


Като част от анонса Leyou Technologies отбелязват, че са взели решението да започнат играта “вземайки предвид възобновения интерес във вселената на Властелина”. Вероятно се има предвид текущата работа на Amazon Studios по петте сезона на телевизионен сериал по Lord of the Rings, за когото е даден абсурдния бюджет от 1 милиард долара и предполагаемо ще излезе през 2021. Съвпадането на видеоигра с шоуто несъмнено изглежда като добър бизнес ход.


Нищо в казаното от китайската компания не адресира вече съществуващото free-to-play Lord of the Rings MMO, което радва скромна, но отдадена фенбаза повече от десетилетие. Нейните разработчици Standing Stone Games надграждат заглавието от средата на миналото десетлиетие и по техни реакции на това обявление, ефектът върху техния продукт би трябвало да е нулев. Остава да видим какво мислят по въпроса държащите  LotR лиценза Middle-earth Enterprises.


Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!