Netflix работят по Diablo сериал

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

В туит от сряда вечер, Andrew Cosby (сценарист на Hellboy анимацията) се издаде, че е част от Netflix екип, който работи по анимационен Diablo сериал, поръчан от Activison-Blizzard. “Вълнувам се адски много и се надявам до самите Райски Висини (High Heavens), че всичко ще е наред,” споделя той със смигване към дома на ангелите от Diablo вселената.


Предвид, че туитът беше изтрит скоро след това (но архивиран от всевиждащото интернет-око), изглежда не е трябвало Cosby да пуска такава бомба в публичното пространство. Важно е да се отбележи, че осъществяването на проекта не е гарантирано, но се намира в процес на финални преговори, което е доста обнадеждаващо. Спекулира се, че едва ли ще видим шоуто преди 2020, което е разумен период за разработка на висококачествени, анимирани пилотни епизоди. Любопитно, в предни разговори Cosby споменава, че ако работи по Diablo сериал, то той би бил “САМО за пълнолетна аудитория” - та ще очакваме окултни кръвопролития и пъклено клане, както си му е реда.


Това не е първото гмурване на Netflix в мътните “гейм адаптация” води - Castlevania сериалът върви към втори сезон, а The Witcher с Henry Cavill в главната роля се очаква догодина.


Вероятно си спомняте, че преди малко повече от месец Blizzard обещаха “няколко Diablo проекта” в разработка. Ако предположим, че това е само един от тях, потенциалът за Diablo 4 е все още голям. Лично аз съм вперил очи в тазгодишния BlizzCon с карфица над вуду-куклата на Майк Морхайм - в случай, че нещо се объркат, сеш’се.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!