Henry Cavill ще играе Гералт в сериала по Witcher

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Познат по-добре като актуалния Супермен на големия екран, холивудския хубавец Henry Cavill отдавна загатва, че има интерес да играе Гералт в предстоящата Netflix адаптация на The Witcher. Едва днес обаче получихме официалното потвърждение, че ще върти сребърен и стоманен меч в бъдещия сериал, но поне източниците са повече от достоверни: сценаристката Lauren Schmidt Hissrich (Marvel’s Daredevil, Marvel’s The Defenders, Umbrella Academy) и самият Cavill се разписаха по въпроса в социалните медии.


Прессъобщение от Netflix описва основната идея на шоуто, което ще адаптира новелите на полския писател Andrzej Sapkowski, и които от своя страна вдъхновяват дългогодишната и обичана поредица компютърни игри в същата вселена.


"Базирана на фентъзи бестселъра, сериалът The Witcher е епична приказка за съдбата и семейството. Гералт от Ривия, ловец на чудовища и единак по природа, си проправя труден път в свят, в който хората често са по-зли от зверовете. Но когато съдбата го запраща при могъща магьосница и млада принцеса с опасна тайна, на тримата се налага да научат как да работят заедно."

Ъъъ, представете си нещо... такова?

Сериалът The Witcher ще дебютира с осем епизода, режисирани от вещите ръце на екипа Alik Sakharov (House of Cards, Game of Thrones), Alex Garcia Lopez (Marvel’s Luke Cage, Utopia), и Charlotte Brändström (Outlander, Counterpart, Disparue).

Фенските реакции към изборът на Cavill са смесени, като се поставя под въпрос скованото му Супермен присъствие, младостта му и твърде захаросаната харизма, която влиза в разрез с по-грубия и земен Гералт. Поддръжниците на кастинга пък цитират добрата му работа в The Tudors, където е добил опит със средновековна роля, както и отличната му демонстрация на актьорско майсторство в The Man From U.N.C.L.E. (личен фаворит!)

The Witcher ще излезе ексклузивно за дигиталната платформа Netflix, като засега не се ангажират с конкретни дати.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!