Warframe: Fortuna идва след месец

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Разработчиците Digital Extremes обявиха, че Fortuna - масивният Warframe-ски експанжън на Венера - ще излезе за PC през ноември, а PlayStation 4 и XBox One ще го последват “скоро след това”.


Fortuna беше показан за първи път по време на третия ежегоден TennoCon, конвенцията на феновете на Warframe, този юли - и изглежда адски добре! Подобно на миналогодишния (и отлично приет) Plains of Eidolon експанжън, Fortuna предлага изцяло отворен свят - който първоначално се фокусира върху едноименния подземен дом на Solaris United, и постепенно си проправя път към необятните, снежни хоризонти на повърхността на Венера.


Презентацията на Fortuna от TennoCon беше качена скоро след това в YouTube, и можете да я видите по-долу. В рамките на скромните 30 минути, тя дава интригуващ поглед към новите занимания в скованите от лед венерини ловни полета.


Играчите могат да се впуснат в мисии за спасението на застрашените животински видове на планетата, да се сблъскат с внушителните (да се чете: зловещо големи) Corpus паяци, и да сноват наляво-надясно в лъскавите нови ховърбордове K-Drive - на които са възможни даже трикчета ала SSX.


Все още липсват конкретна дата на излизане и купища подробности около експанжъна Fortuna - освен обявения ноемврийският прозорец на излизане. Но ако Warframe се нарежда сред любимите ви дигитални занимавки си струва да изгледате поне Railjack демото, в което екипаж от трима играчи пилотират кораб от повърхността на Венера до орбита, където се впускат в яростна битка с други звездолети. Високооктановата космическа престрелка оставя едничък горчив послевкус, уви: изглежда Railjack е все още в етап на ранна разработка и няма да бъде част от Fortuna експанжъна. Вероятно го очакваме догодина.

Fortuna не е последният голям анонс за Warframe тази година - sci-fi shooter/RPG-то на Digital Extremes ще кацне съвсем скоро и на преносимата Switch конзола, благодарение на порт-студиото Panic Button. Нинтендо версията се очаква на 20 ноември.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!