Edith Finch е безплатна в Epic Store

От
В. Рашковски
на
11/1/2019

Един от най-добрите представители на тъй релаксиращия walking sim жанр What Remains Of Edith Finch е безплатна в Epic Games Store, и — иска ли питане — искрено ви препоръчам да си я набавите, докато важи промоцията. Едит Финч е меланхолична история с омаен елемент на магически реализъм, която изследва животът и гибелта на многобройното семейство, обитавало шантавото фамилно имение.


Epic сключват сделки с френетична скорост — включително ексклузивни права върху продажбата на The Division 2 на Ubisoft — но нищо не сгрява душата по-добре от безплатна, хубава игра. Можете да посетите Epic Games Store и да си вземете играта до 24 януари, като са ви необходими единствено Epic акаунт и клиента на магазина. Напълно разбирам нежеланието за инсталиране на още един проклет launcher, но с такива квалитетни неща насреща? Няма как да се подмине.


What Remains Of Edith Finch е третата раздаванка от висок калибър в новооткрития Epic магазин, следвайки Subnautica и Super Meat Boy. Epic явно имат дебели пачки за раздаване наляво-надясно покрай абсурдните им приходи от Fortnite, но е интересно, че избират да ги хвърлят в посока хардкор гейминг аудиторията — типът хора, които не биха инсталирали нов клиент, ако нямат добро основание. Макар (предполагам) скъпоструващо начинание, това е единственият начин да положат стабилна основа за битка с вездесъщия Steam. Каквото и да излезе от този сблъсък, съм сигурен поне в едно — ще намажем хубави игри, хъхъ.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!