Обявиха продължението на Hollow Knight — Silksong

От
В. Рашковски
на
15/2/2019

Хубави новини за всички фенове на скокливите буболечки — Team Cherry, разработчиците на Hollow Knight, обявиха пълнокръвно продължение на име Hollow Knight: Silksong. Този път ще влезем в ролята на Стършелка (Hornet), злодейка-превърнала-се-в-героиня, а трейлърът изглежда на същото феноменално platformer ниво като оригинала, че и по-високо.


Първоначалният план на Team Cherry беше да пуснат приключението на Стършелка като DLC, но по техни думи “се е превърнало в твърде обемисто и оригинално приключение”, и постепенно е прераснало в самостоятелна втора част.


Огледално на идеята на първообраза — постепенното спускане на Hollow Knight все по-дълбоко и по-дълбоко в Hallownest, Hornet ще се изкачва все по-нагоре към свещената цитадела на върха на новия свят; приключение, което ще я преведе през “корални гори, мъхнати пещери, позлатени градове и мъгляви тресавища.”


По пътя, тя ще “лови редки зверове, изрови древни тайни и търси изгубени съкровища, които да изпълнят желанията на потиснатия ѝ народ и да възстановят надеждата в кралството.” За да направи всичко това, тя има нови умения и инструментариум на разположение, който да противопостави на “над 150-те” нови врази (това са ужасно много буболечки!) Трейлърът обещава и нови приятели, та изглежда Стършелка няма да е сама в своите приключения.

За музикалното оформление се завръща композиторът Christopher Larkin. Освен, че ще чуете откъс от него в трейлъра, можете да чуете още късче от него на уебсайта на новата игра.


Разработчиците обещават още детайли скоро, включително за предизвикателния “Silk Soul” режим, който се отключва след завършване на играта. Засега можете само да прочетете официалният анонс на продължението тук.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!