Google пускат абонаментната Android услуга PlayPass

От
В. Рашковски
на
24/9/2019

Директно по петите на Apple Arcade дебюта от миналия четвъртък, Google обявиха своята конкурентна услуга за Android устройства, която ще излезе тази седмица в Щатите.


Услугата е кръстена Google Play Pass и ще предоставя достъп до над 350 заглавия, всичките с премахнати реклами и вътре-програмни покупки. Сходно с услугата на Apple, гугълци ще ви таксуват 5 долара (или, предполагаемо, 5 евро в рамките на ЕС). Каталогът на Play Pass обаче е изграден от вече излезли апликации, и не предлага чисто нови и предназначени за платформата заглавия.


Въпреки това, началният списък със заглавия включва редица съкровища на мобилния гейминг, включително Stardew Valley, Terraria, Monument Valley, Limbo, Reigns: Game of Thrones, 80 Days, Sorcery, Pocket City, Mini Metro, Battle of Polytopia и други.


Потребителите на Android в Щатите могат да пробват Play Pass безплатно за първите десет дни, а тези, които се абонират отрано, ще плащат само два долара месечно за първата година. След това таксата ще се качи на обичайните пет месечно. Предполага се, че промоцията ще е налична и в Европа, когато услугата дебютира отвъд океана.


Play Pass работи на мобилни устройства, таблети и лаптопи, базирани на Android (по-конкретно, Android версия 4.4, Play Store версия 16.6.25 и нагоре), и един абонамент може да бъде споделен между шестчленно семейство. Google призовават да “очакваме международно покритие на услугата скоро”.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!