Apple Arcade стартира след седмица

От
В. Рашковски
на
11/9/2019

По време на снощната Apple презентация, компанията отдръпна завесите от планираната услуга Apple Arcade — обявената по-рано тази година премиум абонаментна услуга за мобилен гейминг. ‘Аркадата’ беше анонсирана през март и ще предлага достъп до над 100 пълнокръвни, ексклузивни заглавия, които могат да се играят на цялата гама ‘ябълкови’ продукти — iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, и Apple TV.


Освен детайли за някои от игрите на платформата, Apple дадоха информация и за цената и пусковата ѝ дата. Услугата дебютира на 19 септември заедно с iOS 13, с последващо излизане за iPadOS и tvOS на 30 септември, и накрая - за MacOS Catalina през октомври.


Единичен абонамент от $4.99 месечно ще ви позволи да играете офлайн и да споделите своя абонамент с до пет други членове на вашето семейство, без допълнително оскъпяване. В следващите седмици, Apple обещават над 100 заглавия в услугата, както и още през следващите месеци. Игрите на Apple Arcade са цялостен продукт без реклами, допълнителни микротранзакции, или вътре-игрови покупки. Някои от игрите ще поддържат DualShock 4 и Xbox безжични контролери, както и MFi контролери през Bluetooth, отгоре на очаквания тъчскрийн контрол и Siri Remote.


Ето някои подбрани заглавия от предложения списък:


Various Daylife на Square Enix, ново RPG от създателите на Bravely Default и Octopath Traveler. Играта ви запраща във фентъзи мегаполиса Erebia, бастион в новооткрит континент, който да изследвате:


Exit the Gungeon от Devolver, в който играчите трябва да избягат от срутващо се адско подземие с нарастващо опасни капани и опоненти на пътя им:


Overland на Finji, пост-апокалиптично походово приключение, в което се изправяте срещу мутирали създания, търсите други оцелели и се борите за остатъци, с които да преживявате:


Shantae and the Seven Sirens от WayForward ви потапя в огромен, потънал град, където да се опълчите срещу Седемте Сирени в поредното приключение на полу-джинът Shantae:


Потребителите на Apple, които искат да опитат Apple Arcade преди да се абонират, имат право на едномесечен пробен период.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!