Ni No Kuni получава филмова адаптация

От
В. Рашковски
на
10/2/2019

Warner Bros. Japan ще колаборират с разработчиците Level-5 за създаването на пълнометражно аниме по поредицата Ni No Kuni. С помощта на четката на Yoshiyuki Momose и музикалния съпровод на Joe Hisaishi — двама ключови кадри от обичаното Studio Ghibli — филмът трябва да стигне до големия екран през лятото на 2019, поне в Япония. Обявлението беше част от пресконференция на Level-5, в която също стана ясно, че Akihiro Hino (CEO на студиото) ще е изпълнителен продуцент и сценарист на филма.


Momose е познат на всеки, който е гледал поне една от знаковите Ghibli анимации; той е бил директор на анимацията за проекти като Spirited Away и Porco Rosso, а е работил и по двете Ni no Kuni игри. Композиторът Hisaishi също е оставил своят музикален отпечатък върху почти всичко, което познаваме от Ghibli, плюс Ni No Kuni поредицата. Анимацията на новия филм е поверена на OLM — студио, познато с анимета като Yo-kai Watch, Inazuma Eleven и Pokemon. С ветерани като тези в разработката мисля, че спокойно можем да очакваме адаптация от най-високо ниво.

Докато чакате дебюта, можете да разгледате уебсайта на филма. Или пък очарователната галерия с концептуален арт и персонажи, която Gematsu са качили. Ако искате да разберете повече за Ni No Kuni, можете да хвърлите поглед на ревюто ми на втората част — несъвършено, но визуално пиршество в jRPG формат.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!