No Man’s Sky екипът работи по The Last Campfire

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Hello Games, английското студио зад No Man’s Sky и Joe Danger, анонсираха The Last Campfire по време на The Game Awards. Макар студиото като цяло все още да работи по No Man’s Sky, те определят тази игра като “Hello Games Късометражка”, малък страничен проект на двама от техния екип. Същите двама са работили и по LostWindsразноцветния платформър, в който контролираме вятъра, така че знаят едно-две неща за сладурски приключения. Уверете се сами в дебютния трейлър.


“Последният Лагерен Огън (The Last Campfire) е приключение, историята на загубено Въгленче, попаднало в капана на объркващо място и търсещо отговори и път към дома,” казват Hello Games. “Заедно ще откриете красивата природа, изпълнена с други загубени същества, странни създания и мистериозни руини.”


Малко мъгляво, но засега — толкоз. Игричката е творение на Стивън Бърджис и Крис Саймъндс, които са съответно главният дизайнер и главният художник на LostWinds във Frontier Developments, преди да се присъединят към Hello екипа.


Очакваме The Last Campfire през 2019. Steam страницата вече е налице.


Съществуването на тази мини-игричка изглежда няма да афектира разработката на No Man’s Sky, чиито последен ъпдейт беше преди броени дни и прибави към играта значителни промени като нови биоми, животински форми, артефакти и прочее. Играта е израснала много от своето постно първоначално състояние, а ъпдейти с още съдържание се предвиждат и занапред. Може да не съм бил най-големият NMS апологет (дори обратното) през годините, но не мога да не уважа трудът и работната етика на Hello Games, които не само поправиха дълбоките проблеми на космическото си отроче, но дори намират време и за други игри.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!