Visions ъпдейт обогатява No Man’s Sky вселената

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Visions - големият нов ъпдейт на междупланетното приключение No Man’s Sky - беше обявен преждевременно, след като наблюдателни фенове намериха скрит нов трейлър на официалния YouTube канал на играта.


Visions беше потвърден едва няколко седмици след изненадващия Abyss ъпдейт, който прекрои подводните елементи на No Man’s Sky. Но въпреки незначителното време от предшественика си, Visions изглежда като не по-малко значителен ъпдейт.


Съдейки по изтеклият трейлър за Visions, ключовата дума за ъпдейта е “разнообразие”, като голяма част от нововъведенията са фокусирани върху това да се внесе вариация във всички аспекти на играта. Според трейлъра, No Man’s Sky ще получи нови планетарни биоми, невиждани представители на флората и фауната, по-шарена палитра на ландшафта, алтернативни небеса и атмосферични условия, а също и толкова земната, но винаги симпатична... дъга.

Ъпдейтът ви кани не само да позяпате сюрреалистични пейзажи, но и да ги човъркате с терен-манипулатора - търсейки фосилите на древни форми на космически живот, чиито останки са заровени дълбоко в извънземните недра. Ще похищаваме и отдавна разбити космически кораби, в търсене на ценности и инопланетянски технологии. Носят се още слухове за ‘покварени пазители’ (corrupted sentinels), ценния нов ресурс ‘буреносни кристали’ (storm-activated crystals), а също и редки артефакти, които да красят като трофеи базите на най-усърдните космически изследователи.

В случай, че това не ви е достатъчно, Visions ще добави и новите ‘Общностни Мисии’ (Community Missions), в които прогресът се споделя глобално, нови емотки, още части за сгради, а когато стане време за купон - колко новогодишно! - и празнични фойерверки.

Все още няма официална информация кога Visions ъпдейтът ще влезе в No Man’s Sky, но предвид завършеният вид на преждевременния анонс, едва ли Hello Games ще се бавят много. Все пак издайническите фойерверки се пускат около празници, нали?

Редакция 22.11.18: Ако досега сте имали съмнение колко точно са надъхани Hello Games да обърнат първоначалната NMS карма на 180 градуса, вече нямате особена причина. Ъпдейтът беше не само потвърден, ами направо си излиза днес, четвъртък, 22 ноември.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!