Subnautica е безплатна в Epic Store

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Отличното подводно приключение / упражнение по оцеляване Subnautica може да бъде грабнато напълно безплатно (и си го запазвате завинаги) в новоотворения Epic Store. Това е безспорно третата най-примамлива причина да лапнем кукичката на новото дигитално пазарище, след излизането на ексклузиви като Hades и Ashen. Subnautica излезе официално преди около година след дълъг период на публично достъпна разработка, и все още е една от перлите на survival/exploration жанра. Обичайната цена на играта се върти около 40-те лева, така че лъскавата дву-седмична оферта на Epic си е пладнешки обир — не я пропускайте.


Накратко — Subnautica е умозрително пътешествие в чуждоземните океански дълбини, където пределите на кислородната бутилка, луминисцентната омая на дънната флора и крактите сблъсъци с причудливи хищници ще ви носят тръпки ала Жул Верн. Методите ви за оцеляване и самосъхранение са оскъдни, но любопитството — по геймърски — безкрайно, и играта е способна да ви даде десетки часове подводно удоволствие.


Макар да изисква солидно PC за наистина хубаво изживяване, Subnautica е една от най-полираните игри в своята ниша, и на неустоймата цена от абсолютно нищо е кощунство да се лишите от нея. Щедрата дву-седмична промоция важи до 7:00 сутринта на 28 октомври, така че имате достатъчно време да я вземете както за себе си, така и да светнете цялата рода + домашните животни за нея. Ако пък се влюбите в подводните приключения на Subnautica, тамън ще сте загряли за предстоящия ѝ самостоятелен експанжън Below Zeroпредвиден за Early Access през януари 2019.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!