Rebel Galaxy Outlaw шумно раздира космоса

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Някъде между мечтателната, идеалистична разходка из космоса на No Man’s Sky и свръх-амбициозната корпоративна лъскавина на Star Citizen зее огромна дупка с Freelancer-размер. Ако подобно на мен сте си мечтали за груба, омацана в машинно масло и пропита с бърбън space trucker/наемник симулация, то предстоящата Rebel Galaxy Outlaw е отговорът на молитвите ни.


Outlaw слага играча в очукан наемнически кокпит и ви дава контрол върху скромен, но неуловим наемнически звездолет - досущ като машините на DOS-класиката Wing Commander: Privateer, или terran машините от Wings of Liberty кампанията на Starcraft 2. Играта беше “анонсирана” от хапливия извънземен Sandar D’Truz, като малко повече детайли  за нея (плюс жесток burn в посока Star Citizen) може да видите в това видео:


Действието се развива едно поколение преди (признавам, неизвестната за мен) оригинална игра, като Outlaw ни слага в коженото яке на Juno Markev - ловкиня на глави и вечна бегълка от закона, с типичния за тези истории кофти късмет и хъс да се изкачи обратно по стълбицата. Имаме контрабанда за пренасяне, престрелки за оцеляване и съмнителни барове за релаксиране, и всичко това на фона на задължителният за тази естетика олдскул рокаджийски/блусовски саундтрак. Мърр.


“Това е най-амбициозната игра, по която съм работил,” казва половината от двучленния (!) екипаж, разработващ играта - Travis Baldree. “Взехме всичко, което сработи в първата част, но ни хванаха лудите и вкарахме много повече неща. Играта има много по-силен фокус върху историята и атмосферата, има много повече детайли, и ще е все така достъпна дори за играчи без ентусиастки летателни джойстици. Мисля, че успяхме да направим космическите битки смилаеми и забавни за всички по начин, който никой не е успявал досега. Имаме още много да споделяме в идните месеци.”

В Outlaw ще има и редица занимания извън космическия кораб, твърди прессъобщението на разработчиците. По-конкретно са цитирани “билярд, космически покер, множество съмнителни типажи, с които да разменяте истории на по чашка, и да поемате още по-съмнителните им мисии.”


Бандюги също като героите в игрите им, разработчиците Double Damge отказват да си признаят кога ще излезе играта - но е известно, че ни чака в първата четвърт на 2019. Обявена е и цената - напълно приемливите за голямо инди заглавие 30 долара.



Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!