God of War става книга

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

God of War е една от най-добре приетите игри за 2018, всеобщо възхвалявана за пресъздаването на връзката между баща и син - грубия и неумел Кратос и подрастващия, буен Атрей. Това, че сюжетът на свръхуспешната игра ще стигне до книжен формат не е голяма изненада. Ала трудно можеше да има по-подходящ (и по-мета) човек зад перото: J.M. Barlog, баща на Cory Barlog - главният дизайнер на God of War.

Таткото Barlog е всъщност добре познат писател на художествена литература за подрастващи, със солидно портфолио от фентъзи и мистерии в кариерата си. Личният му уебсайт хвърля светлина върху живота му като писател.

“Макар да съм прекарал по-голямата част от живота си в Чикаго, музата за писане ме застигна, докато служих във Виетнам,” споделя Barlog-старши. “След неуспешните ранни опити в къси разкази, преминах в по-дълги формати, изследвайки различни аспекти на живота. Осъзнах, че историите са навсякъде около нас. Просто трябва да си наблюдателен, и да оставиш въображението да те носи където поиска.”

Изглежда една от тези истории е играта, с която неговият син се прочу тази година, и двамата ще колаборират върху новелизацията на 2018-ския God of War. Това обаче не е първият тандем на креативните Barlog-ови - двамата са работили по God of War II във (вече далечната) 2006.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!