Streets of Rage нахлува в новото хилядолетие

 
Публикувана на
29/8/2018
Тъмен режим

Вдигнете прическите на бодлички, нахлупете шапките с козирки наобратно и изтупайте телевизионните игри от детството си, защото култовата Streets of Rage поредица се завръща - след скромните 24 години пауза! Играта е колаборация между три студиа, които работят без намесата на Sega. DotEmu поемат цялостната разработка, Lizardcube се грижат за модерния арт стил, а Guard Crush Games поемат кодирането.


Дебютният трейлър и шепа скрийншоти от официалния сайт ни дават първи поглед в света на Streets of Rage 4. Ясно си личи артистичното влияние на Lizardcube (познати от Wonder Boy: The Dragon’s Trap) с техните свръх-изпипани фонове, натруфени с детайл до смайваща, чаровна степен. Макар да са показани броени секунди геймплей, те извикват най-правилните носталгични нотки в душата на всяко 90-арско хлапе. Стойките в класически героични пози и комиксовите ъпъркъти, които Axel и Blaze раздават на бандюги с всякакви габарити, ще накарат всеки аркаден фен да изцвили от кеф. Adam, третият член на оригиналното трио, отчетливо липсва в трейлъра  и вероятно е запазен за следващи тийзъри.


Светата троица от разработчици под крилото на DotEmu имат много опит с ретро заглавия зад гърба си, така че поводи за притеснение в девелъпър отношение - май няма. Неизвестна остава във въпроса за саундтрака, но официалният сайт споменава поименно оригиналните композитори Yuzo Koshiro и Motohiro Kawashima, така че стискаме палци.


Ако приемем, че артът и озвучението ще са на ниво, остава само да се надяваме високия таван на уменията от оригиналите да бъде запазен. Предвидените платформи и дата на излизане са все още неизвестни, но PC е доста вероятен облог - ще следим официалния сайт.

Хванала ли те е музата? Сърбят те пръстите, а думите бълбукат върху езика ти? Пиши ни с идея или с готов материал!