Вампирският адвенчър/RPG Nighthawks се впива в Kickstarter

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Малко изречения действат на закоравелия RPG мозък като “вдъхновен от Vampire: Bloodlines”, така че мелезът между интерактивна книга и RPG на име Nighthawk бързо спечели моето внимание. Медът за ушите ми обаче не се изчерпа дотам - оказва се, че играта е колаборация между Wadjet Eye (автори на отличните Blackwell серии и Unavowed, която ви показах на стрийм наскоро) и Richard Cobbett (един от главните писатели на сюжета на Sunless Sea). Ако това не ви кара да наострите уши (и зъби), не знам какво би могло! Все още е рано да се каже много за играта, но вярвам, че ще научим повече с Kickstarter дебюта ѝ на 5 септември.

 

Изглежда вместо да се опитва да жонглира жанрове като обичаната, но безспорно проблемна като механики Vampire: Bloodlines, Nighthawks ще заложи на острото перо на Richard. Макар че ще има познати RPG похвати като ресурси,  статистики и съответните stat checks, заглавието използва оформлението на книга-игра. По всичко личи, че ще играете наскоро “обърнат” във вампир новак, и отгоре на обичайните си занимания след залез (като закусване от вратовете на простосмъртни), ще имате на разположение и други занимания, характерни за нощните птици - като например да притежавате нощен клуб, Nighthawk-ът от заглавието.

Nighthawks е поставен в свят, подобен на True Blood вселената - кръвопийците вече не са тайна, някои градове започват да свикват с тях и да ги приемат като що годе нормални граждани. Говори се открито за свръхестественото влияние на вампирите върху човешкия ум, намират се изрезки от вестници, тръбящи за “кръвни престъпления” и прочее препратки, намекващи за крехък и опасен баланс. И както всеки, играл Vampire: Bloodlines може да ви каже, именно обществотото на ръба е идеалното място за нахакан, отскоро-немъртъв хашлак в стремежа му към върха.Както споменах по-горе, ще знаем кървавите детайли за същността на Nighthawks, когато започне Kickstarter кампанията за играта - 5 септември. Дотогава, впийте жадни зъбки в официалния сайт.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!