Модът Skywind излиза съвсем скоро

От
В. Рашковски
на
12/1/2020

Модът Skywind се завърна с ново видео, и Morrowind изглежда по-добре от всякога. Skywind е може би най-амбициозният мод в активна разработка в модерната гейминг сцена, като целта му е да претвори обичаната ролева класика от 2002 The Elder Scrolls III: Morrowind в няколко идеи по-модерния Skyrim енджин. Ако сте се докосвали до която и да е TES игра, знаете какво монументално начинание е това, и екипът от модъри се занимава с проекта вече няколко години.


Новото видео е колкото репортаж за прогреса, толкова и призив за помощ от всяка кадърна и ентусиазирана ръка. Екипът твърди, че ‘му се вижда края’, и имат нужда от всеки доброволец, за да стигнат до финала. И ако сте неуверени в количеството или качеството на досега хвърления по Skywind труд, то видеото със сигурност ще разсее всякакви съмнения в ентусиазма и отдадеността на един от най-организираните модинг екипи, които съм виждал някога. Самото видео изглежда по-пипнато от доста еквиваленти на професионални разработчици, да го вземат даедрите.


Skywind ще изисква да имате както Morrowind, така и Skyrim за да го играете, но използва ‘скелета’ на по-новото заглавие. Потребителският интерфейс, бойната система и графичния стил се базират на Skyrim, като ще можете да се възползвате и от “модерни” гейминг функции като бързото пътуване (fast travel) и маркери за задачите (quest markers), които липсват в първообраза. Планирано е обаче да можете да ги изключите, ако търсите по-автентично преживяване.


Макар да липсва дата на излизане — дори пожелателна такава — изглежда, че Skywind ще бъде факт доста преди The Elder Scrolls VI. Както е тръгнало, може би дори преди Starfield.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!