Red Dead Redemption 2 излиза за PC през ноември

От
В. Рашковски
на
7/10/2019

Изненадващо (или не съвсем), Red Dead Redemption 2 в крайна сметка ще излезе за PC идния месец, и по-конкретно — на 5 ноември. Играта ще бъде първоначално налична през PC launcher-а на Rockstar, Epic Games Store, Greenman Gaming, Humble Store, GameStop и избрани други дигитални магазини. Ще има и Google Stadia версия.


А Steam, питате вие? Ще я има и в Steam, но не преди декември.


Ако закупите предварително PC версията на Red Dead Redemption 2 от Rockstar launcher-a, ще получите редица бонуси: лъскав ‘Боен Кон’ (War Horse), карта за съкровище, кеш бонус за Кампанията и 50 ‘Златни Кюлчета’ (Gold Bars) за Red Dead Online. Ще получите и две безплатни игри от следния списък: GTA3, Vice City, San Andreas, Bully, LA Noire и Max Payne 3.


PC версия на Red Dead Redemption 2 се очакваше от край време, със зачестяващи намеци, потвърждаващи слуха — например скоршната преоценка на играта от системите за възрастово ограничение, както и появата на PC версия в биографията на LinkedIn профил на служител от Rockstar. Най-голямата улика, разбира се, беше появата на чисто нов PC launcher от самите Rockstar преди няколко седмици. Тази опция ви позволява да купувате директно от разработчика (т.е. няма да отива процент при конкретен дигитален магазин), и включва cloud save-ове.


Rockstar обещават, че PC версията ще включва “набор от графични и технически подобрения, с които ще се потопите още повече в играта, а също и нови ‘Ловец на глави’ мисии, бандитски свърталища, оръжия и други”. Очакваме и всички ъпдейти на Red Dead Online от последната година да са включени в PC дебюта.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!