Нови мисии в No Mans Sky ви зоват

От
В. Рашковски
на
7/1/2019

Повечето студия биха били доволни, ако големият пач/втори дебют на играта им я превърне в масово игран бестселър, но Hello Games имат грандиозни планове за тяхната процедурно генерирана, космическа одисея No Man’s Sky. Студиото вече са планирали първия сезон от събития, които ще се случат в играта - и детайли за тях може да прочетете в официалния блог пост, който излезе днес.


Накратко казано, изтупайте звездните карти и потърсете далекогледите, тъй като разработчиците са ви предвидили търсене на съкровище, заровено в далечните кътчета на галактиката. Мисията няма да е от най-дългите, но със сигурност ще сплоти отдаденото на играта общество в търсене на скрита плячка и шепа козметични предмети, като още от тях са планирани за идните седмици.



Играчите, които влязат в No Man’s Sky и са завършили тяхната първа Space Anomaly мисия, ще получат нова такава от Polo и Nada. Те ще ви насочат към далечен край на космоса, където трябва да копаете за мистериозни обекти, които необяснимо са се появили в земните недра. Ако се завърнете с тях, изследователите ще обменят вашите находки с новата разменна единица, Живак (Quicksilver). Живакът пък служи за обмен в нов магазин на борда на Аномалията. Засега има само няколко предмета, но техният брой ще нарасне до над 50 в следващите няколко седмици.


Засега наградите са изцяло козметични, но са предвидени и по-интересни придобивки - нови части за базата и exocraft, например. Покрай събитието, уебсайтът на Галактическия Атлас беше подобрен за да помага с намирането на регионални общности от фенове. Имайте предвид все пак, че Галактическият Атлас обхваща единствено Евклидовата галактика, и ако се мотаете из особено дълбокия космос, ще трябва да си намирате дружки по старомодния начин.


Днес излиза и пач 1.58, а събран списък с промените в No Man’s Sky Next от дебюта му може да проследите тук. Никак не са малко.

Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!