Вижте арсенала на Metro Exodus

От
В. Рашковски
на
25/1/2019

Ако в студеният януарски въздух ви мирише на олово, то това се дължи изцяло на новия трейлър на Metro Exodus. Видеото представлява пространна и майсторски диктувана зад кадър демонстрация на оръжията в играта, техните приставки и модификации, както и възможните им приложения.


Суровият военен глас зад кулисите ни запознава с множеството тактически избори, пред които сме поставени в неравните схватки в играта. За да изравним максимално шансовете си, ще се наложи да модифицираме очакваните пистолети, помпи и автомати в прецизно подбрани според ситуацията инструменти на унищожението — различни цеви, оптики, пълнители и какво ли още не. Прибавяме към тях и категорията на ‘специалните оръжия’, от които имаме демонстрирани далекобойния снайпер и безшумния арбалет — те пък ще помагат в случаите, в които откритата конфронтация ‘с чифте пищови’ просто не върши работа.


Ако досега не сте следили играта то знайте, че Metro Exodus се очертава като много различен наследник на предните Метро игри. Както Metro 2033, така и Last Light бяха изцяло потопени в мрачната клаустрофобия на пост-ядрения московски метрополитен; Exodus обаче се осмелява да се покаже на повърхността в един полу-отворен свят, където нелинейното изследване вземат превес над строгата тунелена структура. Очакваме с нетърпение завършека на една от знаковите поредици за това поколение шуутъри на 15 февруари.


Искаш нещо да ни кажеш?
Присъедини се към дискусията в Discord!